První 3D turnaj v roce 2014

Posted By on 24.1.2014

První turnaj Českého poháru v roce 2014

Ačkoli to vyžadovalo určitou odvahu a sklon k dobrodružství, jihočeský ITAclub si pro svůj závod vybral termín bezprostředně po mimořádně dlouhém Novoročním volnu.

U zimních turnajů se dá očekávat prakticky jakékoli počasí od střelby po pás ve sněhu, až po jarní hezkou tlakovou výši. Takže turnaj oslovující spíše 3D fanatiky, než zjemnělé sálové střelce. Ještě týden před turnajem bylo přihlášených jako šafránu a vypadalo to na komorní akci, ale ledva přijeli lidé ze zimních pobytů (bez sněhu) , strhlo se vyslovené přihlašovací peklo. Nakonec  bylo přihlášených přes 100, což odpovídá je na zimní turnaj nevídané a srdce nadšence se vznáší jako luňák.

I počasí odvážné pořadatele odměnilo, a v rozporu s morousovitými předpověďmi bylo dopoledne slunečno, kolem oběda se zatáhlo a teplota se držela v rozumných mezích.

Soutěž byla zajímavá i tím, že přitáhla množství nových zájemců o 3D a neváhali přijet i závodníci z nejvzdálenějších koutů republiky – Krkonoše, Pálava….

Ačkoli terén nedovoluje příliš střeleckých „špeků“- tím jsou myšleny optické klamy a trať by bylo možno zařadit k těm lehčím,  výkony byly spíše průměrné. Což je krásné téma pro mnoho večerů.

Terče byly výborně zabezpečené, šípy se neztrácely a nelámaly. Prostě krásná a uvolněná sobota. Kdo přijel, tak nelitoval. Oběd byl báječný, vyhlášení důstojné a rychlé a z fotek je patrné, že hodně lidem se domů nechtělo, takže turnaj splnil i svou úlohu socializační.

Díky ITAclubu za skvěle odvedenou práci. Další kolo ČP bude 1.3. na Holých Vrších

A PVIQ60 tam BYLY!!

Článek v Českobudějovickém deníku: http://ceskobudejovicky.denik.cz/zpravy_region/vzduchem-v-bartochove-prosvistely-tisice-sipu-20140113.html

About The Author

Comments